28 Şubat 2011 Pazartesi

Okyanusya Wonders



Okyanusya Harikası

Oceania is a continent composed by numerous islands and coral atolls in the Pacific Ocean, being Australia the only continental land. Okyanusya sadece kıtasal kara Avustralya olmak Pasifik Okyanusunda çok sayıda adalar ve mercan atolls tarafından bestelenen bir kıta vardır. Geographically, Oceania is divided into three different regions: Melanesia, Micronesia and Polynesia. Melanezya, Mikronezya ve Polinezya: Coğrafi, Okyanusya üç farklı bölgeye ayrılır. This wonderful continent owns also two types of islands: the Coral Islands which are the tops of coral reefs, and the Volcanic Islands which are the peaks of volcanic mountains that rise from the ocean floor. mercan resifleri başında olan Mercan Adaları ve Volkanik Adalar volkanik dağların doruklarına olduğu okyanus tabanı yükselecek: Bu harika kıta adaları da iki tip var.

Furthermore, Oceania is one of eight terrestrial eco-zones with the most quantity of ecological regions of the planet including all Micronesia, all Fiji, and almost all Polynesia except New Zealand. Ayrıca Okyanusya Yeni Zelanda hariç tüm Mikronezya, tüm Fiji, ve hemen hemen tüm Polinezyası dahil gezegenin ekolojik bölgelerinin en miktarı ile sekiz karasal eko-bölgeleri biridir. Countries such as New Zealand, New Guinea and New Caledonia compose the separate Australia eco-zone. Ülkeler Yeni Zelanda, Yeni Gine ve Yeni Kaledonya gibi ayrı Avustralya eko-bölge oluşturur. Oceania is also the least populated continent and therefore it owns many amazing natural and underwater wonders that have not been touched by the human hand. Okyanusya ve aynı zamanda en az nüfusa sahip kıta ve bu yüzden insan elinin dokunduğu henüz çok şaşırtıcı doğal ve sualtı güzellikleri var.

This continent offers some of the greatest diversity of people and landscapes in the world; from deserts until snow mountains and from white sand beaches until rainforest. Bu kıta insanlar ve dünyada manzara büyük çeşitlilik bazı sunar; kar dağların çöllerinden kadar yağmur ormanları kadar beyaz kumlu plajları. The beaches of Fiji, New Zealand or Papua New Guinea are wonders themselves. Fiji, Yeni Zelanda ve Papua Yeni Gine plajlar kendilerini harikaları. Besides, cities like Sidney, Canberra or Wellington have several modern and wonderful structures, which can be categorized among the civil engineering wonders. Yanı sıra, Sidney, Canberra veya Wellington gibi şehirlerde inşaat mühendisliği harikası arasında kategorize edilebilir birkaç modern ve harika yapılar var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder