28 Şubat 2011 Pazartesi

Amerika Wonders



Amerika Wonders

America the New World is composed by North America, Central America, South America and other islands and regions associated. Amerika Yeni Dünya Kuzey Amerika, Orta Amerika, Güney Amerika ve diğer adalara ve ilgili bölgelere göre oluşur. This continent has today around 900 million people and occupies 8.3% of the Earth's total surface. Bu kıtada 900 milyon kişi civarında bugün ve Dünya'nın toplam yüzölçümünün% 8.3 kaplar. The first vestiges of human presence in America are in North America in 10000 BC and it believes that the first inhabitants came from the Artic region of Bering. Amerika'da insan varlığının ilk izlerini 10000 M.Ö. Kuzey Amerika'da ve o ilk sakinleri Bering ve Kutup bölgesi geldiğini düşünmektedir.

The most important cultures of the continent were the Incas (Perú), Mayas and Aztecas (Mexico), which built some of the main wonders of the continent. Kıtanın en önemli kültür İnkalar (Peru), Mayalar ve Aztecas (Meksika), kıtanın ana harikalarından bazı inşa edildi. The European invasion of America began after the first trip of Christopher Columbus in 1492. Amerika Avrupa işgali 1492 yılında Kristof Kolomb'un ilk gezisinden sonra başladı. During 300 years the American Natives and black slaves were subjugated and killed in one of the biggest genocides of the human history. 300 yıl boyunca Amerikan yerlileri ve siyah köleler boyun eğdirilmiş idi ve insanlık tarihinin en büyük soykırımların biri öldürüldü. Between XVIII and XIX centuries, most American countries got their independence, amongst them, the most powerful country of the world, United States. XVIII ve XIX yüzyıllar arasında, çoğu Amerika ülkeleri, aralarında, dünya, Amerika Birleşik Devletleri'nin en güçlü ülkesinin bağımsızlık var.

Nowadays America is a continent full of marvels, blends and contrasts; where is able to find ancient monuments created by the first cultures of the continent, some of the most modern structures and technologies of the world; as well as amazing mountains and deserts, great rivers and exuberant tropical jungles. Günümüzde Amerika kıtasına harikaları, karışımlar dolu ve kontrastlar, kıta, en modern yapıları ve dünya teknolojilerini bazılarının ilk kültürlerin yarattığı tarihi anıtlar bulmak mümkün olduğu; yanı sıra şaşırtıcı dağlar ve çöller, büyük nehirler ve coşkulu tropikal ormanlarda.

America, perhaps the most beautiful continent of the world, discover it here! Amerika, dünyanın belki de en güzel kıta, burada keşfedin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder