28 Şubat 2011 Pazartesi

Africa Wonders



Afrika Harikası

Africa is the continent where the human history began. Afrika insanlık tarihinin başladığı kıtasıdır. It is also the second largest continent of the world with 30,272,922 square kilometers. O da 30.272.922 kilometrekare ile dünyanın ikinci büyük kıtasıdır. It is surrounded by the Mediterranean Sea to the north, the Indian Ocean to the southeast, the Atlantic Ocean to the west and the Suez Canal to the northeast. O kuzeyinde Akdeniz ile çevrilidir, güneydoğusunda Hint Okyanusu, batısında Atlas Okyanusu ve Süveyş Kanalı kuzeydoğusunda. There are human vestiges of agriculture and cattle in Africa that dates from 6000 BC. tarım ve sığır Afrika'da M.Ö. 6000 tarihleri insan kalıntıları vardır. Some of the most ancient examples of plants domestication were founded in both, Ethiopia and Western Africa. bitki evcilleştirme en eski örneklerinden bazıları iki, Etiyopya ve Batı Afrika'da kuruldu.

Generally, the climate of Africa varies from tropical to sub-arctic on its highest peaks; including the desert in the northern half, while it is able to find both savanna plains and dense jungle regions in the central and southern areas. Genel olarak, Afrika iklimi değişir alt en yüksek zirveleri üzerindeki kutup için tropikal; o orta ve güney bölgelerinde hem ova ovalar ve yoğun orman bölgeleri bulmak mümkün iken kuzey yarısında çöl dahil. For this reason, Africa has the privilege to refuge the largest combination of density, wild animal populations and diversity including carnivores, herbivores, jungle creatures and aquatic life. Bu nedenle, Afrika sığınak etobur, otobur, orman yaratıkları ve sucul yaşama dahil yoğunluğu, yabani hayvan popülasyonları ve çeşitliliğin en büyük kombinasyonu ayrıcalığına sahiptir. It is estimate there are over a thousand, and even over two thousand languages in Africa, most of them are of African origin, however some are also of European or Asian origin. Bu tahmin bir binin üzerinde olmasıdır ve Afrika'da bile üzerinde iki bin dil, çoğu Afrika kökenli olmakla birlikte bazı Avrupa veya Asya kökenli olanları da vardır. This influence have become Africa in the most multilingual continent in the world, so that, it is not rare to find most of the individuals speak fluently multiple languages. Cheap Sharm El Sheikh holidays Bu etkiler. Diller çoklu akıcı ve bireylerin konuşmak en bulmak nadir değil var ki, dünya haline Afrika'da en çok dilli kıta ucuz Şarm El Şeyh tatil

Some of the oldest civilizations of Africa were Egypt and Phoenicia. Afrika'nın en eski uygarlıklarının Bazı Mısır ve Fenike edildi. Later, the north of Africa was occupied by the Roman Empire and after by the Arabian Islamic Caliphate. Daha sonra, Afrika'nın kuzeyinde Arap İslam halifeliği tarafından Roma İmparatorluğu tarafından ve sonra işgal edildi. In the XIX century most territories of Africa were invaded by the colonial armies from the most powerful European countries like England, France, Spain, Germany, Italy and Belgium. XIX yüzyılda Afrika'nın en toprakları İngiltere, Fransa, İspanya, Almanya, İtalya ve Belçika gibi en güçlü Avrupa ülkelerinden sömürge orduları tarafından işgal edilmiştir. However, nowadays Africa has 910 844 133 inhabitants, 53 countries, and it is the poorest and most underdeveloped continent; but it is also a continent that hides amazing treasures and cultures. Ancak, günümüzde Afrika 910 844 133 nüfuslu, 53 ülke vardır ve en az gelişmiş en yoksul kıtası, fakat aynı zamanda bir kıta olduğunu gizler inanılmaz hazineler ve kültürler söyledi. From Egypt to South Africa, you can find an endless number of impressive natural sites and monuments, including beautiful mountains, exuberant wild life in natural reserves, amazing water falls and much more. Güney Afrika Mısır arasında, etkileyici doğal sit ve anıtlar, güzel dağlar, doğal rezerv coşkulu yaban hayatı da dahil olmak üzere sonsuz sayıda bulabilirsiniz, şaşırtıcı su daha da düşerse. Unfortunately for long time, and until now, most African marvels were hidden because of either ravages of time, nature or repressive governments. Ne yazık ki uzun zamandır, ve şu ana kadar, çoğu Afrika harikaları zaman, doğa ya da baskıcı hükümetlerin ya yıkım nedeniyle gizlenmişti.

Join us to know more about the wonders of this exceptional continent! Bu istisnai kıtanın güzellikleri hakkında daha fazla bilgi için bize katılın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder